اخبار

سموم موجود در هوا

بسیاری از مواد شیمیایی موجود در خانه از جمله مصالح ساختمانی مدرن و لوازمی همچون مبلمان و لوازم خانگی تولید آلاینده های هوا در محیط می کنند.
این مواد به ظاهر طبیعی کاملا مصنوعی شده اند؛ چرا که با اسپری ها، رنگ ها، چسب، رزین، مواد شیمیایی و… پوشش داده شده اند و گازهای شیمیایی آزاد شده از آنها مستقیما وارد هوای منزل می شود.
در محیط های بسته ای مثل خانه، موادی همچون فرمالدییدها، بخار آمونیاک، کلرواتیلن، بنزن و … وجود دارند که ما استنشاق می کنیم.
در اینجا به بررسی برخی از گازهای شیمیایی و رایج ترین منابع آنها اشاره خواهیم کرد:

 

فـرمالدییـد
فرش، درزگیرها، کاشی، پارچه، دستمال کاغذی، کیسه های مواد غذایی، پوشش کف، اجاق گاز، فنجان های کاغذی (ظروف یکبار مصرف )، حوله ها و … از جمله لوازم داخلی منزل و حاوی فرمالدیید هستند.
فرمالدیید، غشای مخاطی چشم، بینی و گلو را تحریک می کند و یکی از علل عمده ابتلا به آسم است قـرار گرفتـن در معـرض مقــادیر زیـادی از این مـاده شیمـیایی می تواند به سوزش چشم و سردرد منجر شود.

 

تری کلـرو اتیلـن
از آن در تهیه چسب، چاپ پارچه، رنگ جلا و روغن های شیمیایی و در صنایع فلزی استفاده می شود. این ماده در گروه مواد سرطان زا ( A2 مشکوک به سرطان زایی در انسان) قرار دارند.

 

زایـلن/ تولـوئن
در حال حاضر از آن در فتوکپی رنگ و پرینترها و صفحات کامپیوتر، پوشش های کف، روغن های جلا و پوشش های دیوار استفاده می شود و قرار گرفتن در برابر مقادیر بالایی از آن موجب سرگیجه، گیجی، سردرد و تحریک چشم و دستگاه تنفسی فوقانی می گردد.

 

بنـزن
پلاستیک، لاستیک، رنگ، جوهر، مواد شوینده دود تنباکو و بنزین و پوشش های دیواری حاوی بنزن هستند که استنشاق مقادیر بالایی از آن موجب ضعف، تاری دید، سردرد، مشکلات کلیه، کبد و بی هوشی شده و حتی مقادیر نسبتا کمی از آن نیز
می تواند موجب سردرد، خواب آلودگی اختلالات روانی و بیماری های لنفاوی خونی شود.

 

آمـونیـاک
محصولات پاک کننده، پرینتر و فتوکپی حاوی آمونیاک هستند. استنشاق بیش از حد آمونیاک منجر به سوزش چشم ها، بینی و گلو و سرفه می شود و حتی می تواند مشکلات شدید تنفسی ایجاد کند.
استـون
لوازم آرایشی همچون لاک ها و یا رژ های مایع و یا برخی از کاغذ های چاپ حاوی استون هستند و مقدار بالای آن موجب تهوع، سردرد، سوزش چشم، بینی و گلو می شود.

 

 

گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده های طبیعی هوا

گیاهان همچون فیلتر هوا را از خود عبور داده و بدین ترتیب سموم و مواد شیمیایی را جذب کرده و یا آنها را دفع می کنند و یا در خود نگه می دارند. هر چه برگ های گیاهان بزرگ تر باشد نقش آنها در جذب آلاینده ها بیشتر است،
با جذب این آلاینده ها، آن ها وارد بدن انسان نمی شوند و احتمال ابتلا به بیماری های ناشی از سموم کاهش می یابد. در زیر به چند نمونه از گیاهان آپارتمانی اشاره شده است.

 

نخل اریکا

در میان گیاهان تصفیه کننده هوا، این گیاه یکی از بهترین و موثر ترین گیاهان است.
این گیاه بسیار مقاوم است. نخل اریکا می تواند رطوبت رسانی کرده و حتی در طول زمستان به عنوان یک دستگاه بخور خانگی عمل کند.

 

اسپاتی فیلوم
این گیاه برگ های پر برگ و براق و گل های سفید دارد و تنها نیازمند آب است و اگر به آن آب کافی بدهید، می توانید همیشه از آن به عنوان تصفیه کننده هوا استفاده کنید.

 

گیاهان مارپیچی
این گیاهان که از اکثر گیاهان آپارتمانی متفاوتند، در شب اکسیژن تولید و دی اکسید کربن را حذف می کنند؛ به همین دلیل استفاده از آن ها در اتاق خواب بسیار مفید است و با قرار دادن آن در اتاق خواب خود می توانید اکسیژن مورد نیاز بدن خود را در طول شب تامین کنید.

 

گیاهان چسبنده
گیاهان چسبنده نه تنها اکسیژن را در هوا آزاد می کنند، بلکه می توان از آن به عنوان یک تصفیه کننده در هوا استفاده نمود.

 

نخل خرما
این گیاه منحصر به فرد تقریبا شبیه نخل خرما بوده و در از بین بردن زایلن بسیار موثر است. نخل خرما ماندگاری طولانی دارد و هر چه در معرض نور بیشتری قرار بگیرد برگ های آن سالم تر و خوشرنگ تر خواهند بود.

 

سرخس معمولی مجعد

بهترین روش برای افزایش رطوبت داخل خانه استفاده از این گیاه است.

 

پیچک
این گیاه دارای ساقه های علفی است که هیچ وقت این ساقه ها چوبی نمی شوند. این گیاه به پیچک برگ قلبی معروف است.

 

بامبو
این گیاه می تواند در فصول سرد سال، هوای داخل خانه را مرطوب نگه دارد البته نباید در معرض مستقیم نور خورشید نگهداری شود.