اخبار

معرفی کتاب اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری: پیشگیری و کنترل همه گیری عفونت های تنفسی حاد، با تاکید بر کووید-19 (راهنمای عمل برای مدارس)

تصویر مربوط به کتاب اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری- پیشگیری و کنترل همه گیری عفونت های تنفسی حاد، با تاکید بر کووید19- انتشارات حک

کتاب پیش روی شما به عنوان بسته ی آموزشی و راهنمای عمل برای پیشگیری و کنترل همه گیری عفونت های تنفسی حاد، با تاکید بر کووید-19 (بیماری تنفسی ناشی از ویروس کرونای جدید در سال 2019) در مدارس توسط تعدادی از استادان و با بهره گیری از جدیدترین منابع و شواهد علمی موجود تهیه گردیده است. مدیران، معلمان، مربیان بهداشت مدارس، والدین و سایر ارائه دهندگان خدمت در مدارس مخاطبان اصلی این بسته ی آموزشی هستند.

علاوه بر همه گیری های دوره ای آنفولانزا، همه گیر شدن انواعی از بیماری های عفونی حاد تنفسی واگیردار در سال های اخیر مشکلات عدیده و نگرانی های فراوانی را در سطح دنیا ایجاد کرده است.
گستردگی انواع آسیب ها و پیامدهای بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی در سطح بین المللی ضرورت آمادگی و سازماندهی جامعه را برای اقدام هماهنگ و مبتنی بر تشریک مساعی جمعی مردم و سازمان های اجتماعی به ضرورت اساسی تبدیل کرده است.
نشانگان حاد تنفسی شدید و به اصطلاح سارس (SARS)، یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات و ناشی از نوعی ویروس های کرونا، برای اولین بار در سال 2002 در چین پدیدار شد.
در سال 2003 با شیوع جهانی به 29 کشور رسید. نرخ مرگ و میر ناشی از آن حدود 10 درصد گزارش شده است.
نشانگان تنفسی خاورمیانه و به اصطلاح مرس (MERS)، دومین بیماری عفونی ناشی از ویروس های کرونا بود که بحران بزرگی را برای سلامت جهانی به وجود آورد. این بیماری اولین بار در سال 2012 در عربستان سعودی شناسایی شد. همه گیزی جهانی آن در سال 2014 به وقوع پیوست و طی سال های 2014 تا 2016، 27 کشور از خاورمیانه تا اروپا و آسیا گرفتار این همه گیری شدند.
نرخ کشندگی مرس قریب 33 درصد بود.
شیوع فوق العاده ویژگی برجسته ی انتقال این بیماری است. تا جایی برای آن که قاعده ی 80/20 مطرح شد؛ یعنی تقریبا 20 درصد از افراد آلوده مسئول انتقال به 80 درصد افراد هستند.
در اواخر دسامبر سال 2019، نوع جدیدی از عفونت تنفسی ناشی از نوع جدیدی از ویورس های کرونا با نام اختصاری کووید-19 در شهر ووهان چین گزارش شد. به خاطر سرعت انتشار و بیماری زایی بالای این ویروس، طبق گزارش پایگاه سنجشجهانی کرونا ویروس تا چهارشنبه دوم دسامبر 2020، تعداد 25.906.739 موردتایید شده از ابتلای به ویروس کووید-19 و 861.289 مورد مرگ ناشی از این بیماری در سطح جهان رخ داده است.
تمام کشور های جهان تاکنون به این بیماری مبتلا شده اند.
در ایران، اولین موارد ابتلا به این بیماری در 30 بهمن 1398 گزارش گردید. بر اساس آمار گزارش شده در پایگاه مذکور در همان تاریخ، مجموع بیماران کووید-19 در کشور به 376.894 نفر و مجموع جان باختگان این بیماری به 21.672 نفر بالغ گردیده است.
گیتی گستر شدن کووید-19، موجب ناخوشی ها، ناتوانی ها و مشکلات عدیده ای برای مردم تمام کشور ها شده است. جان بسیاری را گرفته، دانش آموزان و دانشجویان که آینده سازان هر کشوری هستند را از محیط ها و منابع آموزشی محروم ساخت، باعث بیکاری و آسیب مالی بسیاری از افراد جامعه شد؛ فعالیت های صنایع را کند کرد، ارتباطات و فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و تفریحی مردم را تا حد زیادی متوقف ساخت؛ و به طور خلاصه پیشرفت و رفاه جامعه را در خطر جدی قرار داد.

کتاب حاضر در سه بخش تنظیم و تدوین یافته است:
کلیات، دستورالعمل های راهنما، بخش اول شامل فصل های اول تا هشتم می گردد؛ همچنین شما می توانید کتاب را در دو نسخه ی تمام رنگی و تک رنگ مشکی تهیه فرمایید.

اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری: پیشگیری و کنترل همه گیری عفونت های تنفسی حاد، با تاکید بر کووید-19