اخبار

معرفی کتاب راهنمای پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی فرآیند (PSM)

تصویر مربوط به کتاب راهنمای پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی فرآیند- انتشارات حک

 

یکی از موضوعاتی که در زمینه علم مهندسی ایمنی و در متون دانشگاهی در کشور ما کمتر بدان پرداخته شده است، ایمنی فرایند و تجهیزات می باشد.
این مهم در چند سال اخیر از حالت تئوری به ضرورتی عملی به خصوص در بین مدیران عامل، مدیران مجتمع ها و نیروگاه ها، مدیران، روسا و کارشناسان ایمنی و HSE تبدیل شده است.
تجربیات عملی مولف در عرصه صنایع پالایش نفت، پتروشیمی و صنایع شیمیایی، این ضرورت را ایجاد نمود تا در میان انبوهی از کتب مختلف در زمینه، HSEکتاب حاضر را به عنوان مجموعه ای کاربردی از اصول ایمنی در صنایع فرایندی نظیر نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه و نیز صنایع شیمیایی، قابل توجه دانسته و به ترجمه، گرد آوری و تألیف آن مبادرت نماید.
آنچه به عنوان هدف اصلی از تالیف این کتاب متصور است آن است که، خوانندگان محترم ضمن آشنایی با اصول مدیریت ایمنی فرایند، از چگونگی پیاده سازی آن در صنایع فرایندی نیز در طول یک بازه زمانی چند ساله مطلع شوند، تا انشاء ا… شاهد کاهش حداکثری حوادث انسانی و نیز رویدادها و تریپ های فنی در سطح صنایع مذکور در سطح کشور باشیم.
این کتاب از سه فصل اصلی تشکیل شده است.

 

تصویر مربوط به کتاب راهنمای پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی فرآیند- اثر آرش قاسمی، سید قاسم حیدری- انتشارات حک

                   “Process Safety Management, PSM”

 

در فصل اول مقدمه ای از مدیریت ایمنی فرایند و تاریخچه ایجاد آن و نیز مروری بر چگونگی رخداد برخی از حوادث بزرگ فرایندی و ارتباط آن با موضوع PSMبیان شده است.
در ادامه این فصل انواع مدل های مطرح PSMدر سطح دنیا معرفی شده اند. در فصل دوم به معرفی و شرح مختصری از مفاد المان های استاندارد مدیریت ایمنی فرایند منطبق با مدل 14 عنصری OSHA پرداخته شده است.
همچنین با عنایت به استقبال بسیاری از صنایع در داخل کشور و مخصوصا شرکت های پتروشیمی از مدل ارائه شده توسط ، CCPS الزامات این مرکز در المان های مشترک با مدل OSHA قید و سایر المان های خاص این مدل از PSMدر مباحث و بخش های جداگانه ای معرفی شده اند.
در فصل سوم به منظور طرح ریزی و پیاده سازی هر یک از این المان ها با توجه به ماهیت هر یک از صنایع فرایندی، راهنماهایی تجربه محور ارائه شده است، تا خوانندگان محترم بتوانند با مشخص کردن یک نقشه راه و برنامه زمان بندی، این سیستم مدیریتی را در سطح مجتمع های خود پیاده سازی نمایند.
با عنایت به عدم امکان تشریح کامل همه الزامات و جزئیات پیاده سازی هر یک از المان های این سیستم در یک کتاب، مولفین در حال تدوین کتاب و کتابچه هایی به صورت مجزا و تخصصی بر روی هر یک از المان های سیستم مدیریت ایمنی فرایند می باشند که خوانندگان محترم می توانند از آن ها با هدف اطلاع از جزئیات طرح ریزی و پیاده سازی PSMاستفاده نمایند.
با توجه به موضوعات فوق الذکر، مطالعه این کتاب به کلیه مهندسین و متخصصین رشته های مرتبط با مهندسی ایمنی، مهندسی شیمی و فرایند، مهندسی مکانیک، مهندسی بهداشت صنعتی، مهندسی صنایع و مهندسی محیط زیست و همچنین کلیه مدیران و مهندسین شاغل در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه ها، صنایع دارو سازی، کاغذ سازی، صنایع معدنی و سایر صنایع شیمیایی توصیه می شود.

 

راهنمای پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی فرآیند (PSM)